Onze diensten

 

Wij inspireren en vernieuwen door organisatieverandering, communicatie en maatschappelijke initiatieven.

 

Alles wat we doen draagt bij aan een betere en een mooiere wereld, nu en voor onze kinderen. Een wereld waar talent de ruimte krijgt en we de juiste dingen goed doen. Sprankelend en met aandacht.

Cultuuronderzoek - organisatieverandering - Lumax Producties

Organisatieverandering

Vernieuw en verfris de samenwerking, zodat ruimte ontstaat voor nieuwe kansen.

Samen kunnen we meer en ingewikkelder vragen beantwoorden dan alleen. Organiseren is menselijk maar is daarmee nog niet eenvoudig. Beginnen kan lastig zijn maar ook als de organisatie al lang bestaat kunnen er problemen ontstaan. De omgeving kan veranderd zijn en de organisatie sluit daar soms niet meer op aan.

We ontrafelen deze problemen en vragen met een frisse blik en oprechte verwondering. We helpen nieuwe kansen te zien en te verbeteren.

Meer over organisatieverandering...

Communicatie

Laat de zin van werk weerklinken in alles wat je doet

Communicatie verbindt het ‘waarom’, ‘hoe’ en ‘wat’ van organisaties. Communicatie zet mensen centraal, werkt vanuit het hart van de zaak en zegt meer met minder woorden.

Meer over communicatie...

Mensen centraal - beleidscommunicatie, dialoog in de organisatie, interne communicatie - Lumax Producties
Buurtbedrijf - maatschappelijke initiatieven - Lumax Producties

Maatschappelijke initiatieven

Er is vrijheid en zeggenschap te winnen

Zorg voor onze ouderen en jongeren. Leegstand en voorzieningen die verdwijnen. De overheid laat steeds meer over aan burgers.

Wij helpen mensen oplossingen tot stand te brengen voor allerlei maatschappelijke vragen. Wij richten buurtbedrijven en coöperaties op en participeren actief in deze nieuwe initiatieven. Samen is er veel vrijheid en zeggenschap te winnen.

Meer over maatschappelijke initiatieven...

In de periode na de conferentie heb ik gemerkt dat er blijvend iets veranderd is in de onderlinge relaties. Het heeft mensen dichter bij elkaar gebracht. Er is wat vaker een wij-gevoel.

Marcel van Bijnen

Secretaris en algemeen directeur
van de Drechtsteden

Verbeter de wereld

Wij geloven niet in blauwdrukken en abstracte analyses. Wij geloven niet in het veranderen van mensen, transitieprocessen en systeem transformaties. Schrijven geen vuistdikke rapporten of plannen van aanpak. Wij zijn ondernemers en geloven in aanpakken, doen wat nodig is en vooral niets meer dan dat.

De wereld verandert snel en de vragen zijn complex. We moeten dus samenwerken en soepel inspelen op wat zich aandient. Het beste is om aan de slag te gaan, te leren van je ontdekt en weer aan te passen. We zien mensen graag zelf aan de slag gaan maar het is vaak best lastig om te beginnen.

Wij helpen onze klanten het zelf te doen, helpen om te beginnen. Veranderen, communiceren en maatschappelijke vragen oplossen is ons dagelijks werk. Wij hebben gezien wat werkt en zijn in de afgelopen jaren al zoveel projecten gestart, die ervaring zetten wij graag voor jou in.

Vind jij het lastig om te starten? Ben je gestart maar heb je het gevoel dat het stroef loopt? Vind je het lastig om het verschil te maken of duidelijk te maken wat het verschil is?