Karin Tempelaar

Artikelen van Karin Tempelaar

Zelfsturing?! Of waarom elk team een stuur heeft

Zelfsturing?! Of waarom elk team een stuur heeft
Wie controleert of alles nog goed gaat? Hoe leggen we verantwoordelijkheden lager in de organisatie? Waar zit het stuur als het mis gaat? Deze vragen zijn we in de afgelopen maanden tegengekomen in verschillende organisaties. Van bouwbedrijven tot overheidsinstanties, van woningcorporaties tot zorginstellingen. Voor deze organisaties - en voor iedereen die deze vragen ook heeft - maakten we dit filmpje over zelfsturing:

Teams aan Zet: “Zonder storming geen (high) performing”

Teams aan Zet: “Zonder storming geen (high) performing”
Samenwerken in netwerken en vraagstukken multidisciplinair oplossen. Het gebeurt steeds vaker en op meer verschillende domeinen. Zonder altijd te weten ‘hoe het precies moet’. Bij de NHL Hogeschool in Leeuwarden krijgen teams de kans hiermee aan de slag te gaan in het programma ‘Teams aan Zet’. Hierover schreef Karin Tempelaar twee artikelen. In deel 2 lees je meer over het programma ‘Teams aan Zet’ en ontdek je hoe teamontwikkeling bijdraagt aan organisatieontwikkeling.

Teams aan Zet: “We krijgen veel scharrelruimte”

Teams aan Zet: “We krijgen veel scharrelruimte”
Samenwerken in netwerken en vraagstukken multidisciplinair oplossen. Het gebeurt steeds vaker en binnen meer verschillende domeinen. Zonder altijd te weten ‘hoe het precies moet’. Bij de NHL Hogeschool in Leeuwarden krijgen teams de kans hiermee aan de slag te gaan in het programma ‘Teams aan Zet’. Hierover schreef Karin Tempelaar twee artikelen. In deel 1 lees je hoe een team aan zet kwam en bleef met een Atelier Sociaal Domein.

Pagina's