Arjan Hamberg

Artikelen van Arjan Hamberg

Diversiteit en inclusie - afwijken en erbij horen

Diversiteit en inclusie - afwijken en erbij horen
Erbij horen en af mogen wijken: het zijn belangrijke thema’s voor Arjan Hamberg.  Daarbij gaat het om ruimte voor het verschil, een eigen plek innemen en er (mogen) zijn. Diversiteit en inclusie, in vakjargon. In dit artikel neemt Arjan zijn fascinatie met en vragen over deze onderwerpen onder de loep.

HR-strategie: van leeg vel naar bezielde organisatie

HR-strategie: van leeg vel naar bezielde organisatie
Het maken van een HR-strategie lijkt soms meer op een worsteling met een leeg vel papier en veel proppen in de hoek, dan op een geïnspireerde uitoefening van je werk. Maar waarom is zo’n witte pagina zo confronterend? En welke rol speelt bezieling? In dit artikel laat Arjan Hamberg zien hoe je deze impasse doorbreekt.

Scrum voor HR en organisatieontwikkeling

Scrum voor HR en organisatieontwikkeling
Verandertrajecten zijn complexe projecten in organisaties: er gebeurt van alles en je kunt soms moeilijk voorspellen hoe het af zal lopen. De opdrachtgever zoekt zekerheid: ga je mijn probleem wel oplossen? Wordt het geen chaos? Worden de problemen niet nog groter? Een duidelijk projectplan met ‘milestones’, takenlijst en Gantt-chart is vaker wel dan niet ingezet om een gevoel van voorspelbaarheid en houvast te geven. Ook HR-professionals en organisatieadviseurs doen hieraan mee en kunnen enorm druk zijn met rapporten, tussentijdse voortgangsrapportages en weer een nieuwe planning. In dit artikel vraagt Arjan Hamberg zich af: kan dat niet slimmer?

Pagina's