Hoe je verandering makkelijker maakt

Door Karin Tempelaar | Leiderschap

Hoe je verandering makkelijker maakt - organisatieverandering, verandercommunicatie - Lumax Producties

Verandering geeft een gevoel van onzekerheid en onduidelijkheid. Ook voor leidinggevenden. Behalve je eigen gevoel heb je bovendien te maken met de emoties van de mensen in je team of organisatie-onderdeel.

Er is een krachtige metafoor die je het totaalplaatje geeft van waar je als leider mee te maken hebt bij verandering. In een beeld zie je hoe het proces in elkaar zit. En hoe je daarmee omgaat.

Dat is de metafoor van de Bestuurder, de Olifant en het Pad. Deze metafoor is ontleend aan het boek Switch van Dan & Chip Heath. In dit filmpje vertelt Karin Tempelaar hoe deze metafoor veranderingen makkelijker maakt aan de hand van een voorbeeld.

Hoe maak je vanuit deze metafoor verandering makkelijker:

  • Stuur de Berijder
  • Motiveer de Olifant
  • Effen het Pad

Wat doe jij om verandering makkelijker te maken in jouw team, organisatie of netwerk?

Over de schrijver

Karin weet precies hoe ze beleid een gezicht en een verhaal kan geven. Door de mensen die in je organisatie aan het woord te laten en hen te helpen hun verhaal te vertellen. Hierbij put ze uit haar brede ervaring op het gebied van P&O, kennismanagement en projectmanagement. Haar inspiratie haalt ze uit romans en wandelingen met Frodo, haar Toller Retriever.​

Geef je reactie:

Geef je reactie: