Bevrijd je talentontwikkeling van de lineaire loopbaan!

Door Arjan Hamberg | Mens & Organisatie

Bevrijd je talentontwikkeling van de lineaire loopbaan! - sociale innovatie, motivatie - Lumax Producties

Ook als 40-plusser heb je nog een heel (werkzaam) leven voor je. Volgens mij zitten we nu op een belangrijk breekpunt in de geschiedenis van de werkende mens. Dag lineaire, voorspelbare loopbaan; hallo onzekere, maatwerk loopbaanontwikkeling.

“Die wereldreis aan het einde van mijn carrière gaat er dus gewoon niet komen.”

Deze simpele zin zei een vrouwelijke manager laatst tegen mij. Ze is tweede helft 50, getrouwd met een partner van 70+ en oma van een kleinzoon. Ze had zich gerealiseerd dat ze nog meer dan 10 jaar zou mogen werken, haar partner is dan 80+ en mogelijk niet meer in staat een wereldreis te maken.

Het was geen klacht, maar een feitelijke constatering en daaraan verbond ze de conclusie: “ik moet dus zorgen dat ik het nu ook goed heb.” Ze betwijfelde overigens wel of ze het enorme werktempo nog zo lang zou volhouden en speelde met de gedachte haar loopbaan af te sluiten in haar oorspronkelijke beroep: docent. Hierdoor zou zij niet over 10 jaar maar nu tijd en energie hebben voor haar partner, “de wereldreis”, haar kleinzoon en haar werk.

Een loopbaan van 50 jaar

Nadenkend over het gesprek dat ik met haar had, realiseerde ik mij dat ik zelf nog minstens 25 jaar zou mogen werken. In gedachten ging ik 25 jaar terug, toen ik bleef zitten in 5 vwo.

Ik wilde naar de HTS en had een bèta-pakket gekozen, maar in de loop van het schooljaar ontdekte ik dat ik liever bestuurskunde of bedrijfskunde wilde studeren. Ik bleef dus zitten, deed nog een keer 5 vwo met een ander vakkenpakket en rondde op 19de mijn VWO af. Vervolgens koos ik voor een organisatiekundige opleiding en ontwikkeling.

25 jaar geleden had ik dus nog een hele ontwikkeling voor mij, een studie en vervolgens een loopbaan. Een studie en loopbaan waarin nog tal van ontwikkelingen en veranderingen hebben plaatsgevonden.

Laat ik dat idee los op mijn eigen leven en ik denk op het leven van veel van mijn generatiegenoten dan ontstaat een interessant perspectief. Ik heb nog een heel leven voor mij! Waarom zou het onmogelijk zijn om net als 25 jaar geleden een nieuwe loopbaan op te bouwen?

Een loopbaan van 2 x 25 jaar

In het tijdschrift Flow (nr.1 van 2013) stond een interessant artikel met als titel “een nieuwe carrière, op je veertigste”. In dit artikel staat prachtig beschreven hoe 30’ers en 40’ers ervoor hebben gekozen een nieuwe carrière op te bouwen.

Een vergelijkbaar verhaal had ik al eens gelezen over een vrouw, haar partner had een belangrijke directiefunctie, en zij wilde ook iets anders. Niet meer in de advocatuur maar zilversmid worden. Dat zijn van die verhalen die wel lekker lezen maar voor velen van ons natuurlijk niet realistisch zijn. We hebben geen stinkend rijke partner, ons inkomen is echt nodig, hobby’s zijn leuk maar er moet ook brood op de plank.

Het recente artikel in Flow is anders. Het gaat over mensen die een goede baan hadden maar besloten echt een nieuwe carrière te starten. Zij beschrijven hoe ze helemaal onderaan weer begonnen, stage liepen voor een hongerloon en zwanger van het 1ste kind aanschuiven in de collegebanken en hard werken om de studie af te ronden. Realistische verhalen waardoor je je kunt voorstellen dat ook jij het kunt.

Ook als 40-plusser heb je nog een heel (werkzaam) leven voor je. Dat laat het artikel in Flow zien en ik merkte dat ook bij mezelf. Je zou een nieuwe carrière kunnen opbouwen, als je dat wilt. Fijne bijkomstigheid is dat studeren in de toekomst goedkoper zal worden. Zo kun je nu al:

Loopbaan op maat

Kijk ik naar de manager uit het begin van dit blog dan zie je dus eigenlijk hetzelfde. Ze stelde zichzelf de vraag: zie ik me deze managers-rat-race tot het einde van mijn loopbaan volhouden? Haar antwoord was: “Nee, ik denk niet dat ik het volhoud maar ik wil het eigenlijk ook niet. Ik wil met mijn kleinzoon spelen en voor hem zorgen, ik wil met mijn partner op reis kunnen. Dat betekent dus dat ik misschien wel weer lekker ga lesgeven.”

We zitten nu op een belangrijk breekpunt in de geschiedenis van de werkende mens. Dag lineaire, voorspelbare carrière; hallo onzekere, maatwerk loopbaanontwikkeling.

Organisaties en individuen raken iets vertrouwds kwijt en krijgen ruimte en nieuwe mogelijkheden daarvoor in de plaats. Je kunt op je 40ste een nieuwe carrière starten. Je kunt als 50+’er een stap opzij maken en zinvol blijven werken.

Daarom heb ik niet zoveel met het wij-zij denken en ‘generatiemanagement’ dat nu aan de orde van de dag is met een 50+ partij en een 40- manifest. De wereld is aan het veranderen, dat heeft gevolgen en mogelijkheden voor iedereen. Die ruimte en diversiteit is er ook voor iedereen. Hoe ga jij die ruimte benutten?

Over de schrijver

Arjan Hamberg is zijn hele leven al gefascineerd door de passie van mensen voor hun werk. Zijn nieuwsgierigheid en creativiteit zet hij in om in organisaties deze passie ruimte te geven en de samenwerking beter te maken. In zijn vrije tijd leest Arjan veel, vooral romans en boeken over geschiedenis. Verhalen over andere mensen, culturen en periodes brengen hem vaak op ideeën.

Geef je reactie:

Geef je reactie: