Motivatie

In 2014 zijn er geen nieuwe blogs verschenen. In onderstaande blogpost verklaart Arjan Hamberg deze stilte. Tegelijkertijd laat hij zien welke lessen Karin Tempelaar en hij in die periode geleerd hebben en wat hen meer dan ooit drijft in hun werk. 

Al langere tijd houdt Arjan Hamberg zich bezig met de samenhang tussen professionele ruimte, leiderschap en vakmanschap. Tijdens een rondetafelgesprek onder leiding van Joseph Kessels kwamen deze onderwerpen bij elkaar. Dit artikel laat zien waarom vakmanschap soms een zetje nodig heeft.

Dossier: 

Medewerkers kunnen hun talent de ruimte geven als ze daarvoor ook de ruimte krijgen van hun werkgever. Arjan Hamberg signaleert een tegengestelde trend en laat zien waarom dat onwenselijk is.

Dossier: 

Het is makkelijk om rationeel te communiceren, veel makkelijker dan communiceren vanuit het hart. In dit artikel laat Karin Tempelaar zien hoe je rationele communicatie combineert met zintuigelijke communicatie en communicatie vanuit het hart.

Dossier: 

De wetenschap heeft het belang van intrinsieke motivatie bewezen, maar organisaties handelen hier niet naar. In dit artikel vat Karin Tempelaar deel 2 uit het boek Drive van Dan Pink samen en gaat in op de upgrade naar Motivatie 3.0.

Dossier: 

Veel oplossingen voor het gebrek aan balans tussen werk en privé hebben de vorm van een cursus timemanagement. In dit interview legt adviseur en coach Arie Lievaart uit waarom dat niet voldoende is en waarom het belangrijk is te leren balanceren.

Dossier: 

Pagina's

Abonneren op RSS - Motivatie