Vrijmifilmpje: Dare2Share

Het vrijmifilmpje als samenvatting en afsluiting van de week, soms luchtig en soms met meer diepgang. Deze week een kijktip van Erik de Jong. Afgelopen week verscheen een interview met hem over scharrelleren.

Door: 
Karin Tempelaar

Het interview met Erik de Jong dat het artikel Stop met het schrijven van opleidingsplannen... opleverde, bracht me ook meteen het filmpje van vandaag. Erik vertelde me namelijk over Dare2Share, het interne sociale netwerk van het Britse bedrijf BT. Het vrijmifilmpje van vandaag gaat over dit netwerk.

In het filmpje komt een aantal medewerkers aan het woord van BT, onder andere Head of Learning en een Senior Partnership Manager. Zij delen hun ervaringen met het maken van eigen lesmateriaal om kennis te delen met collega’s. Uit hun verhalen kun je opmaken dat het netwerk ook echt gebruikt wordt en dat het materiaal met een soort ‘Likes’ wordt gewaardeerd. 

Project Dare2Share lijkt me een inspirerend voorbeeld van leren op de werkvloer en dit vrijmifilmpje maakt het misschien concreter voor je. Ken je zelf goede voorbeelden van leren op de werkvloer? Dare 2 share in de reacties.

Meer tips voor plezier resultaat en samenwerking

Om de wereld van werk mooier en beter te maken

Nieuwsbrief

Elke maand nieuwe artikelen over strategisch HR, teamontwikkeling en talentontwikkeling

Gratis e-book

Onze beste 17 artikelen over strategisch HR, teamontwikkeling en talentontwikkeling voor op je tablet of smartphone

Inspiratie

Inspirerende leestips, innovatieve voorbeelden en achtergrondinformatie bij de artikelen en onze diensten

Reactie toevoegen

Geschreven door: